Pravilnik zasebnosti

Politika zasebnosti

Pri topsy.si, dostopnem s https://topsy.si/, je ena naših glavnih prioritet zasebnost naših obiskovalcev. Ta dokument o politiki zasebnosti vsebuje vrste informacij, ki jih topsy.si zbira in beleži ter kako jih uporabljamo.

Če imate dodatna vprašanja ali potrebujete več informacij o naši politiki zasebnosti, nas kontaktirajte.

Ta Politika zasebnosti velja samo za naše spletne aktivnosti in velja za obiskovalce našega spletnega mesta v zvezi z informacijami, ki jih delijo in/ali zbirajo na topsy.si. Ta pravilnik ne velja za informacije, zbrane brez povezave ali prek drugih kanalov razen tega spletnega mesta.

Soglasje

Z uporabo našega spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti in se strinjate z njenimi pogoji.

Podatki, ki jih zbiramo

Osebni podatki, za katere se zahteva, da jih posredujete, in razlogi, zakaj jih morate posredovati, vam bodo jasni v trenutku, ko vas prosimo, da posredujete svoje osebne podatke.

Če stopite v stik z nami neposredno, bomo morda prejeli dodatne informacije o vas, kot so vaše ime, e-poštni naslov, telefonska številka, vsebina sporočila in/ali priloge, ki nam jih lahko pošljete, in vse druge informacije, ki jih lahko posredujete.

Ko se registrirate za račun, lahko zahtevamo vaše kontaktne podatke, vključno s predmeti, kot so ime, ime podjetja, naslov, e-poštni naslov in telefonska številka.

Kako uporabljamo vaše podatke

Podatke, ki jih zbiramo, uporabljamo na različne načine, vključno z:

  • Zagotavljanje, upravljanje in vzdrževanje naše spletne strani
  • Izboljšajte, prilagodite in razširite naše spletno mesto
  • Razumeti in analizirati, kako uporabljate naše spletno mesto
  • Razvijte nove izdelke, storitve, funkcije in funkcionalnosti
  • Komunicirati z vami, bodisi neposredno ali prek enega od naših partnerjev, vključno s storitvami za stranke, da vam zagotovimo posodobitve in druge informacije v zvezi s spletnim mestom ter za tržne in promocijske namene
  • Pošljite vam e-pošto
  • Poiščite in preprečite goljufije

Dnevniške datoteke

topsy.si sledi standardnemu postopku uporabe dnevniških datotek. Te datoteke beležijo obiskovalce, ko obiščejo spletna mesta. To počnejo vsa gostiteljska podjetja in so del analitike storitev gostovanja. Podatki, ki jih zbirajo dnevniške datoteke, vključujejo naslove internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), datum in časovni žig, napotitvene/izhodne strani in morda število klikov. Te niso povezane z nobenimi informacijami, ki bi omogočale osebno prepoznavo. Namen informacij je analiza trendov, upravljanje spletnega mesta, spremljanje gibanja uporabnikov na spletnem mestu in zbiranje demografskih informacij.

Piškotki in spletni svetilniki

Kot vsako drugo spletno mesto tudi topsy.si uporablja ‘piškotke’. Ti piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, vključno s preferencami obiskovalcev, in stranmi na spletnem mestu, do katerih je obiskovalec dostopal ali obiskal. Podatki se uporabljajo za optimizacijo uporabniške izkušnje s prilagajanjem vsebine naše spletne strani glede na vrsto brskalnika obiskovalcev in/ali druge informacije.

Pravilnik o zasebnosti oglaševalskih partnerjev

Na tem seznamu si lahko ogledate Politiko zasebnosti za vsakega od oglaševalskih partnerjev topsy.si.

Oglasni strežniki ali oglaševalska omrežja tretjih oseb uporabljajo tehnologije, kot so piškotki, JavaScript ali spletni svetilniki, ki se uporabljajo v njihovih oglasih in povezavah, ki se pojavljajo na topsy.si, ki se pošiljajo neposredno v brskalnik uporabnikov. Ko se to zgodi, samodejno prejmejo vaš IP naslov. Te tehnologije se uporabljajo za merjenje učinkovitosti njihovih oglaševalskih kampanj in/ali za prilagajanje oglaševalske vsebine, ki jo vidite na spletnih mestih, ki jih obiščete.

Upoštevajte, da topsy.si nima dostopa ali nadzora nad temi piškotki, ki jih uporabljajo tretji oglaševalci.

Pravilnik o zasebnosti tretjih oseb

Politika zasebnosti topsy.si ne velja za druge oglaševalce ali spletne strani. Zato vam svetujemo, da za podrobnejše informacije preberete ustrezne pravilnike o zasebnosti teh oglasnih strežnikov tretjih oseb. Lahko vključuje njihove prakse in navodila o tem, kako onemogočiti nekatere možnosti.

Piškotke lahko onemogočite prek posameznih možnosti brskalnika. Če želite izvedeti podrobnejše informacije o upravljanju piškotkov s posebnimi spletnimi brskalniki, jih lahko najdete na ustreznih spletnih mestih brskalnikov.

Pravice do zasebnosti CCPA (ne prodajajte mojih osebnih podatkov)

V skladu z CCPA imajo potrošniki v Kaliforniji med drugimi pravicami pravico do:

Zahtevajte, da podjetje, ki zbira osebne podatke potrošnika, razkrije kategorije in posebne dele osebnih podatkov, ki jih je podjetje zbralo o potrošnikih.

Zahtevajte, da podjetje izbriše vse osebne podatke o potrošniku, ki jih je podjetje zbralo.

Zahtevajte, da podjetje, ki prodaja osebne podatke potrošnika, ne prodaja osebnih podatkov potrošnika.

Če podate zahtevo, imamo en mesec časa, da vam odgovorimo. Če želite uveljavljati katero od teh pravic, nas kontaktirajte.

Pravice do varstva podatkov GDPR

Radi bi zagotovili, da ste v celoti seznanjeni z vsemi svojimi pravicami do varstva podatkov. Vsak uporabnik ima pravico do naslednjega:

Pravica do dostopa – imate pravico zahtevati kopije svojih osebnih podatkov. Za to storitev vam lahko zaračunamo majhno provizijo.

Pravica do popravka – imate pravico zahtevati, da popravimo vse informacije, za katere menite, da so netočne. Prav tako imate pravico zahtevati, da dopolnimo informacije, za katere menite, da so nepopolne.

Pravica do izbrisa – imate pravico zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo pod določenimi pogoji.

Pravica do omejitve obdelave – imate pravico zahtevati, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov pod določenimi pogoji.

Pravica do ugovora obdelavi – pod določenimi pogoji imate pravico ugovarjati naši obdelavi vaših osebnih podatkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov – imate pravico zahtevati, da podatke, ki smo jih zbrali, prenesemo v drugo organizacijo ali neposredno na vas pod določenimi pogoji.

Če podate zahtevo, imamo en mesec časa, da vam odgovorimo. Če želite uveljavljati katero od teh pravic, nas kontaktirajte.

Informacije za otroke

Drugi del naše prioritete je dodajanje zaščite otrok med uporabo interneta. Starše in skrbnike spodbujamo, da opazujejo, sodelujejo in/ali spremljajo in usmerjajo njihovo spletno dejavnost.

topsy.si zavestno ne zbira nobenih osebnih podatkov od otrok, mlajših od 13 let. Če menite, da je vaš otrok posredoval tovrstne podatke na naši spletni strani, vas močno spodbujamo, da nas nemudoma kontaktirate in se bomo potrudili, da nemudoma odstraniti takšne podatke iz naših evidenc.